Új stúdióba költöztünk!

Avagy megújul a Poptarisznya.hu vol.1!

A Poptarisznya.hu ötlete még 2010-ben fogant meg Popovics László, és B. Tóth László fejében. A gyakorlati kivitelezés, és a valódi adás sok sok tervezés, szervezés, és egyéb háttérmunkák után 2011.05.05-én indult el, akkor még a Visegrádi utcából.

Azóta jópár (számszerint 3) különböző helyen is regnált a Poptarisznya.hu (ez is megérne egy cikket…), de valahogy mindvégig szerettünk volna egy szép, új, minden szempontból korszerű, és modern stúdiót.

Ez a vágyunk először 2015-ben kezdett realizálódni akkor, amikor Popovics Laci barátja, Juhos Nándi cégének, a MASCO Kft.-nek saját telephelyet szeretett volna építtetni.

A tervezés, és engedélyeztetés után 2016-ban megkezdődtek a munkálatok, és 2017-re felépült az új, modern, 2 emeletes épület, melyben helyet kapott az új Poptarisznya főstúdió is.

Az épület hivatalos átvétele után (2017 ősze) kezdődtek meg a stúdiónak szánt területek átalakítási munkálatai, melyet Hajcser Attila, és Popovics Laci a B. Tóth Lászlóval történő egyeztetés után vezényelt le.

A szöveg melletti képünkön a már elkészült, ámde teljesen üres stúdió egy részlete látszik, alább pedig a stúdióépítés fázisait láthatják.

Nos, itt már alakulnak a dolgok, vagy legalábbis már sejthető a végeredmény. Jelenleg nagyjából állnak a falak, bent van a szigetelés, stb.

Hamarosan összeáll az egész, és átvételre készen áll majd a stúdió, de szöveg helyett beszéljenek inkább a további képek:

A külső szemlélő immáron örömmel konstatálhatja, hogy állnak a falak, már „csak” a falak glettelése, festése, a stúdióajtó, és az átnézőablak beépítése, a padlószőnyeg lefektetése, valamint egy rádiós szempontból roppant fontos elem, az Adásjelző táblák felszerelése van még hátra…

És itt most álljunk meg egy szóra! Az új stúdió lassan felveszi végleges formáját, az alapvető technikai, technológiai feltételek is kiépítésre kerülnek.

Miközben Hajcser Attila az új stúdió utolsó simításait egyezteti a mesterekkel, közben Popovics Laci elkezdi a szükséges technikai fejlesztéseket összehangolni a költözés egyre közelgő határidejével, B.Tóth Laci pedig egy zseniális költöztetőbrigádot verbuvál.

Szóval figyelem, nemsokára költözés!!

Sokat gondolkoztunk azon, hogy melyik lenne a leghatékonyabb költöztetési mód.

Egy darabig az alábbi videón látható megoldás tűnt a legjobbnak, de csak addig, amíg Popovics Laci meg nem nézte… 🙂

No de félre a tréfát! Ugyan már alakul az új stúdió, de azért van még tennivaló bőven! Épp ezért, inkább folytassuk a munkát!

Nos, végre elkészült a nagy mű! Megvalósult egy álom, egy vadonatúj stúdióból szólhat a Poptarisznya.hu adása, hallgatóink még tökéletesebb szórakoztatására!

Itt mondunk köszönetet mindenkinek, aki bármely szempontból hozzátett ehhez a projekthez, az asztalosbrigádnak, a költöztetőcsapatnak, és a MASCO Kft. alapítójának Juhos Nándornak, hogy mindenben partner volt.

Talán nem túlzás azt állítani, hogy a Poptarisznya.hu főstúdiója végre azon a színvonalon, és olyan körülmények közt üzemelhet, amely méltó nevéhez, évtizedes múltjához, és igényes hallgatóságához.

(C) Popovics László