Műsoraink

Műsorkínálatunk:

Poptarisznya Fm B.Tóth Lászlóval

Minden vasárnap 18-20h-ig a Retro rádióban

A klasszikus Poptarisznya bevált receptje szerint a zenei műsornak tartalmaznia kell mindent ami jó, lehet ez akár régi, vagy adott esetben új. Ezt a koncepciót tartja szem előtt B.Tóth László, aki egyben egy lehetetlennek tűnő küldetést is vállal ezzel a jelen korban, mivel egyedülálló módon közel 50 év zenei repertoárját igyekszik bemutatni hétről hétre Poptarisznya Fm műsorában. Hogy mindez hogyan sikerül neki? Döntsék el önök! Nem fognak csalódni. De azt hiszem, abban egyetérthetünk, hogy ha valakitől, hát tőle bizton elfogadhatjuk a fent említett dalokat, mivel mindmáig autentikus képviselője a fenti időszaknak. (A klasszikus magnósblokkról még nem is beszéltünk…) További hab a tortán, hogy ezt a műsort több földi sugárzású rádió is átveszi, így akár URH-n is élvezhető a hamisíthatatlan Poptarisznya élmény! Régi és új dalok egy műsoron belül itt a Poptarisznya Fm-ben B.Tóth Lászlóval.

2018 óta a műsor kizárólag a Retro Rádióban hallható Poptarisznya címmel!

Számmisztika Zéro Zene!

Minden hétfőn 20-22h-ig

A számmisztika egy sokezer-éves tapasztalati tudomány, számomra ez 2001 óta a hivatásom is, azóta tanítom. A numerológiai képletemben benne van: Segítőnek születtem, és ha hozzám fordulsz, a tudásommal és nem kevés tapasztalatommal szívesen segítek neked.

A Poptarisznya üzenőfalán megírhatod születési számaid, keresztneved és a kérdéseid. Ezen kívül személyesen, élő adásban is válaszolok a kérdéseidre, ez másoknak is tanulságos lehet.

A műsor (nem emelt díjas) telefonszáma: +36/30-886-0550.

 

És miért a Zene?

Nem csak numerológus vagyok, hanem zenész is! A Karthago és a Fáraó basszusgitárosa, a Kisváros című tv filmsorozat egyik zeneszerzője, szövegírója, valamint a sorozat dalait is előadó együttes, a KGB énekese!

Fodrok Fodor Jánossal

Minden kedden 20-22h-ig

Fodrok, végülis ez a műsor címe. Nem csak azért, mert utal a nevemre. Azért is, mert nekem a vízbe dobott kavics jut eszembe a szóról, vagyis a hatás. Csattan a kő, reagál a víz, apró hullámokat vet, válaszol. Fodrozódik. Hatás, ellenhatás. Üzenet. Üzenem: A víz erősebb a kőnél! Fodrok a műsor címe. Azért is, mert a szóról eszembe jut a szoknya. Azaz a Nő. S nekem az élet minden percében a legfontosabb talán a nő! Mert az maga az élet. A szépség, a gyönyör, a biztonság, a jövő, s ma már tudom, a múlt.

Megint mikrofon mögé ültem. Néhány órára megint enyém lesz a világ, mert körbeölel a stúdió, mert szól a zene! Megint enyém lesz a világ, mert ha hív, beszélgethetek Önnel, Veled! Ha szót tudunk érteni. Ugyanis ebben a három órában nem érdekel a politika! Lerakom a telefont, ha pártoskodik, ha gáncsoskodik! Lerakom, ha primitíven buta!

Gondoltam arra is, hogy legyen a műsor címe TLAN. Vagy IQ.-TLAN. Oka az volt, hogy riasztóan sok butasággal találkozom az utóbbi években. Előbújtak, az agyatlan hangoskodók, a középszerű hatalmaskodók, az IQtlanok! Azonban rájöttem, hogy még velük sincs kedvem konfrontálódni. Békességre vágyom, nyugalomra, okos szóra, szép zenére. Semmi másra!

Ha autóban ül, épségben és jókedvvel akarom hazavezetni! Ha otthon van, egyedül a hanggal, velem, szeretni szeretném. Nem akarom megváltani a világot, s ha lesz vendégem, Őt sem engedem! Egyszerűen csak leszünk, Önhöz szólunk, s megtanulunk majd szépen hallgatni is. Persze, Rádióról lévén szó, csend nem lesz. De a csend hangjai szólhatnak. Simon és Garfunkel megengedte. Engedje meg Ön is, hogy a Fodrok elérhesse önt és szeretteit! Kérem! Mondja el másnak is: most a Poptarisznya.hu, no meg a Fodor várja Önt!

Mixtúra Orbán Dj Mix Tamással

Minden szerdán 14-16h-ig

Orbán Dj Mix Tamás a mixek, remixek, mashupok professzora, több hazai nagysikerű audio, és videomix készítője, minden héten egy 2 órás barangolásra invitál mindenkit a zenék szárnyán, Mixtúra címmel!

A műsorban Tamás bemutat mindent, ami azon a héten érdemleges lehet a 90’s évekbeli zenei időszakból – Poptarissznya.hu-s értékrenddel mérve.

Bétóshow B.Tóth Lászlóval

Minden csütörtökön 9-12h-ig

B Tóth László műsora a “Bétóshow” elsősorban egy igazi időutazás a szó szoros értelmében. Gondolva a “régebbi zenéket” kedvelő hallgatóinkra, Laci eme műsorában leginkább a 60-as 70-es évek felvételeiből válogat, de azért érinti a 80-as éveket is. Jobbnál jobb dalok, és fantasztikus, máshol nem hallható sztorik, emlékek jellemzik Magyarország egyik legismertebb lemezlovasának, és műsorvezetőjének műsorait. Egy-egy alkalommal a sarokba kerül egy előadó, vagy együttes. Ilyenkor a csapat élettörténetének áttekintése közben egyben az azzal kapcsolatos dalok is felcsendülnek. Ezen felül beszélgetések is hallhatók a műsorban.

Bluesmegálló Kovács Józseffel

Minden csütörtökön 20-23h-ig

A Blues megálló címmel indított zenei program történeti betekintést nyújt a blues elmúlt 100 évébe, lemezfelvételeken keresztül bemutatja a különböző korok blues stílusait, és legjobb előadóit. Régi idők blues, swing, boogie és rhythm and blues slágerei csendülnek majd fel, a műsor klasszikus blues sztenderdeket, lemezritkaságokat és lemezkülönlegességeket mutat be. A dalok lejátszása mellett a műsor rövid, de érdekes és színes történeti információkat is közöl a számok keletkezéséről, valamint előadóiról. A műsorra a zenei sokszínűség jellemző, alapvető céljául pedig a hallgatók szórakoztatását tűzte zászlajára, az szinte garantált, hogy a heti két órásra tervezett műsoridő alatt nem lehet majd unatkozni.

Péntek esti koktél Popovics Lászlóval

Minden pénteken 19-21h-ig

Péntek esti koktél felrázva, nem keverve. Tudják, nehogy megártson, pusztán csak üdítsen, és szórakoztasson. Lazítson el ha úgy tetszik, de semmiképp se legyen zavaró, vagy tolakodó a jelenléte. Mindez a Péntek Esti Koktél receptje. És aki mindezt feltálalja: Popovics László. A műsorban szemezgetünk a 80-as, a 90-es, a 2000-es évek, valamint a jelenlegi kor slágereiből, (néha kicsit visszarévedünk a 60-as 70-es évekbe is…), megtűzdelve mindez a hallgatói gondolatokkal, esetleges kívánságokkal, és nem utolsósorban kabarészámokkal. Mert nevetni jó. A műsor szerves része még alkalmanként a Lemezkoktél-Lemezmúzeum. E műsorelem keretein belül egy aktuálisan kiválasztott régebbi bakelitlemez mutatkozik be, a rajta található dalokon keresztül pedig együtt emlékezhetünk a régmúlt időkre, és az akkori dalokra hol vidáman nevetgélve, hol pedig komolyan, esetleg romantikusan.

Péntek Esti Koktél! Hangolódjunk együtt a hétvégére!

Music Story Hajcser Attilával

Ideiglenesen nincs adásban

A nyolcvanas években Magyarországon az számított a legmenőbbnek, aki ismerte a helyi diszkóst, és minden héten átmásolta tőle kazettára a legújabb zenéket. Milyen zenéket? Italo diszkót. De ha nem jutott el a diszkóig, akkor ott volt Komjáthy György, aki kéthetente pénteken este magnósok ezreit ültette le a Petőfi rádió elé, és rögzíthettük a korszak legjobb dalait, Euró discót, Italo discót. Kazetták százai vannak ma is a polcokon, melyek ezeket a dalokat tartalmazzák. A 90-es évektől aztán gyökeresen megváltoztak a rádiózási szokások, háttérbe szorultak a disco műsorok. A poptarisznya.hu indulása óta felvállalja az Italo Disco műfaját. A Music Story ennek a korszaknak a bemutatását tűzte ki célul, a korszak legismertebb dalaival, szignáljaival, hangulatával.

Várja önöket Hajcser Attila minden pénteken este 21 órától!

Matiné Dombovári Gáborral

Minden szombaton 9-12h-ig

A Matiné kifejezés jelentése: délelőtti színházi, film- vagy egyéb előadás. Esetünkben a délelőtti előadás jellegen van a hangsúly, ugyanis maga a műsor délelőtt 9h-tól 12h-ig tart minden szombaton. Az aktuális helyzettől függetlenül Dombóvári Gábor jóvoltából vidáman indul a szombat reggel, vagy délelőtt. Kitűnő zenék a Poptarisznya zenetárából, valamint színes hírek, érdekességek a nagyvilágból, színház és kultúra, illetve rengeteg érdekes beszélgetés valóban híres, és értékes emberekkel. A sport is kiemelt helyen szerepel a műsorban csakúgy, mint a Góltotó, melyben a hallgatók az adásban megtippelhetik az egyik aktuális futballmeccs végeredményét. A szerencsés nyertesek közt Gábor különféle nyereményeket sorsol ki. Matiné! Hogy valóban jól induljon a hétvége!

Rocksziget Szigeti Ferenccel

Minden vasárnap 20-22h-ig

Mi vagyunk a rock, mi vagyunk az élet! De jegyezd meg jól, míg a föld kerek, mindig lesznek rockerek, és még sorolhatnánk a magyar vonatkozású rockzenei idézeteket, de szerencsére jelen fórumon erre semmi szükség, hiszen az elmúlt évtizedek legnagyobb hazai, és külföldi vonatkozású dalait vonultatja fel hétről-hétre rockműsorában Szigeti Ferenc, aki azért is lehet autentikus képviselője e műfajnak, mert hogy úgy mondjam kivette a részét a magyar rocktörténelemből. Gondoljunk csak a Corvina a Kenguru, vagy a Karthago együttesekre…

Komjáthy & B.Tóth Retro koktél

Jelenleg nincs adásban

2011-től közel három éven át járt be Komjáthy György a poptarisznya.hu stúdiójába, hogy B.Tóth László társ műsorvezetőjeként visszaemlékezzenek a múltra. Az évek alatt szó volt a kezdeti rádiózásról, a 60-as évek Bródy Sándor utcai hangulatáról, régi legendás rádiósokról, történetekről, műsorokról, a rendszerváltozás előtti értékektől egészen a napjaink kereskedelmi rádiózásáig, hiszen Gyuri bácsi élete a zene, a rádió. Tiszteli és szereti. Egészségi állapota jelenleg nem teszi lehetővé a rendszeres szereplést, ezért elkészítette a poptarisznya.hu-n rögzített műsorainak szerkesztett, rövidített változatát, melyeket saját előszavával látott el.

Ezzel az összeállítással kedveskedik Önöknek, a hallgatóknak minden vasárnap délelőtt 11 órától, az egykori vasárnapi koktél műsoridejében, itt a poptarisznya.hu-n.

Zeneturmix Kiss Györggyel

Minden pénteken 21-24h-ig

A Zeneturmix 22 éve az FM 94.5 Fehérvár Rádió kínálatában, azóta pedig immáron 29. éve a Vörösmarty Rádióban heti rendszerességgel jelentkező tematikus zenei összeállítás, amely magában foglalja a ’70-es és ’80-as évek diszkóslágereit, kiegészülve a naprakész újdonságokkal együtt. Minden ami pop, disco, sláger, 75-től napjainkig. Ez a program 2013-tól már a poptarisznya.hu műsorrendjében is hallható, jelenleg péntekenként 21-24h között.

Várja Önöket a szerkesztő – műsorvezető, Kiss György!

Made in Hungary Sándor Andrással

Jelenleg nincs adásban

Ha Görögországban jársz, akármelyik rádióadóra kapcsolsz, buzuki szól. Ha arab földön jársz, arab zenét hallasz. De ugyanúgy megvannak a kubai, a spanyol vagy az olasz slágerek semmi mással össze nem hasonlítható jellegzetességei.

Ahogyan a magyar zenéknek is! Nem is sárgább, nem is savanyúbb, hanem a MIÉNK! Igen, a MIÉNK, csupa nagybetűvel!

A hazai zenei élet igazi kincseket rejt. Számos nagy formátumú előadó, világszinten muzsikáló magyar zenész, és temérdek sláger…

Minden slágerhez kötődik egy élmény. Életünk meghatározó pillanataiban ott van velünk egy-egy fontos dal. Méghozzá egy magyar dal!

Micsoda idők, micsoda korszakok! És mennyi sláger! Méghozzá mennyi magyar sláger!

Különlegességek, ritkaságok, eddig soha nem hallott felvételek és a legnagyobb slágerek a magyar zenei élet kincsestárából – az elmúlt évtizedek és napjaink legfrissebb felvételeinek válogatásával. Vendégekkel, exkluzivitásokkal, friss hírekkel, információkkal.

 

 

Műszaki hiba Aradi & Varga & Hajcser

Ideiglenesen nincs adásban

Aradi Tibor és Varga Ferenc József Karinthy-gyűrűs humoristák. Nevük 1992 óta elválaszthatatlan a kabaré, és a stand up humor világától. A Mikroszkóp Színpadon, a különböző tévéműsorokban (Szeszélyes Évszakok, Maksavízió, Showder Klub), valamint a Rádiókabaréban szinte mindig egymás mellett tűntek fel, mint humorista páros.

2017-ben ünnepelték 25 éves pályafutásuk jubileumát egy kétrészes humoresttel, melyben a hagyományos kabaré és a stand up műfaja egyaránt megtalálható. Ennek a humorestnek a rádióra átültetett változatát hallhatják minden második csütörtökön 17 órától a poptarisznya.hu-n.

A Műszaki hiba című műsorunk során a két komikus Hajcser Attila műsorvezetővel karöltve készítik el a számos zenés paródiát, A régi nagy előadók, Charlie, Demjén Ferenc, Szikora Róbert és a mai zenei élet képviselői, a Magna Cum Laude és Majka is terítékre kerül zenés paródiák formájában. A műsor tematikája a 70-es 80-as évek világának néha kissé furcsa, ma már talán megmosolyogató elemei, a kornak megfelelő zenei kínálattal.

Várja tehát a hallgatókat minden második csütörtökön 17 órától Aradi Tibor, Varga Ferenc József, és Hajcser Attila!