Rádióállomásaink

A Poptarisznya.hu rádióállomásai

A Poptarisznya.hu egy 2011-ben indult internetes rádióállomás, amely a 80-as években méltán népszerű rádióműsor nevét viseli, és melyet az egykori alkotóinak, valamint rajongóinak közösségéből verbuválódott csapat üzemeltet.

A 2011-es induláshoz képest, mikor is csupán egy csatornával rendelkeztünk, rá kellett jönnünk, hogy bizonyos zenei időszakokat, illetve stílusokat egész egyszerűen le kell választanunk a főcsatornánkról.

Ennek fényében jelenleg a Poptarisznya.hu három különböző rádióállomással rendelkezik, ezen csatornák részletes leírását, és a velük kapcsolatos információkat gyűjtöttük itt össze.

A Poptarisznya.hu 2011-ben indult internetes rádió egy netes állomással, melyet nemes egyszerűséggel Poptarisznya.hu-nak kereszteltünk el.

Ezen az állomáson hallható az összes, műsorvezetővel készült élő műsorunk.

Pár éve, mikor több tematikus zenei csatornát (alcsatornát) is útjára indítottunk, kineveztük a Poptarisznya.hu addigi egyetlen rádióállomását főcsatornának, amely azóta a Poptarisznya Retro alcímet kapta. Ez a név a csatornán hallható zenei időszakra vonatkozik, lévén a 60-as, és a 70-es évek korai szakaszát átvette a Poptarisznya Oldies alcsatorna, így a főállomás zenei arculata a 70-es 80-as 90-es évek gerincére épül.

A jelenlegi főcsatornán zajlanak továbbá az élő műsorok, és az ismétlések, valamint a legváltozatosabb Retro zenéket is itt hallhatják.

Mint fentebb már írtuk, a repertoár a 70-es 80-as 90-es évek zenéire épül, de a műsorvezetők szabad kezet kaptak zenei értelemben, ezért bizonyos műsorokban előfordulnak modern, vagy akár oldies hangulatú dalok éppúgy, mint pl. a különféle rétegzenék, pl. rock, jazz, vagy a blues.

Fontos, hogy a jelen weboldal menüpontjaiban található információk a főcsatornánkra, vagyis a Poptarisznya.hu Retro csatornájára vonatkoznak!

A Poptarisznya Oldies egy, a 60-as 70-es évek magyar, és külföldi slágereit vegyesen játszó internetes rádióállomás. Itt a nap 24 órájában kizárólag a korra jellemző beat, pop, rock, és egyéb stílusú zenéket hallgathat az, aki ide kapcsol.

A klasszikus értelemben vett rágógumizenéktől egészen a kemény rockcsapatok nótájáig minden hallható, ami az akkori időszakban számított, ráadásul zenei repertoárunkat 2020 tavaszán tervezzük az eddig beérkezett hallgatói kívánalmaknak megfelelően bővíteni.

Ezen, az időszak tekintetében tematikus alcsatornán a nap 24 órájában csak a zene szól, (no meg az elválasztó szignálok) biztosítva hallgatóinknak a maximális zenei szórakozást.

Ez azt jelenti hogy az Potarisznya Oldies csatornán nincs műsorvezetés, csak kizárólag jó zenék a 60-as 70-es évekből!

A Blues 24 az első olyan hazai blues rádió, amely a stílus műfajának teljes palettáját felölelve éjjel-nappal válogatott blues dalokat sugároz.

Az állomás tematikus struktúrában, megadott műsorrend szerint sugározza a bluest, így a különféle zenei stílusok között mindenki könnyen megtalálhatja a neki legjobban tetsző műsorokat.

Ha szórakozásra, kikapcsolódásra, vagy feltöltődésre vágyna, hallgassa a Blues 24 rádiót!

A Blues 24 műsorában több ezernyi (a többi hazai rádióadások műsorán nem szereplő) blues felvétel hallható. Olyanok, amelyeket a blues kedvelői még sohasem, vagy csak ritkán hallottak.

Emellett hallhatók blues sztenderdek, klasszikus felvételek és vadonatúj, frissen megjelent lemezekről válogatott felvételek is.

A Blues 24 rádióban a legjobb nemzetközi, és hazai blues előadók lemezei forognak non-stop, megállás nélkül.

Hallgassa a Poptarisznya Blues24 rádiót, melynek műsora szórakoztat és sohasem untat!

Mert a blues maga a varázslat.

A Blues 24 stábja:

Adásmenet, és zenei szerkesztő: Kovács József

Technikai lebonyolító: Popovics László

Szerver, virtual technika: Bobytoo

Szignálok: Komjáthy Zoltán és Dőry Endre

A Blues 24 rádió adásmenete a következő: