Új ABBA album + virtuális koncert!

40 év után új ABBA album, virtuális turnéval

A legendás svéd együttes kilencedik stúdiólemeze november 5-én jelenik meg világszerte, Voyage címmel, amelyet 2022 májusa és decembere között virtuális avatár alapú koncertkörút követ, kizárólag Londonban

A banda legutóbbi albuma, a The Visitors 1981-ben jelent meg. Ezt követően számtalan válogatáslemezt dobott piacra a formáció. Ezek közül az 1992-ben kiadott ABBA Gold – Greatest Hits érte el a legnagyobb sikert, amely minden idők egyik legsikeresebb ilyen jellegű kiadványa lett. Az ABBA-mánia nem ért véget: még abban az évben a boltok polcaira került a brit szintipop duó, az Erasure ABBA-esque című EP-je, amely 5 héten át vezette az angol slágerlistát. Dalaikból musical, majd 2008-ban és 2018-ban zenés mozifilm készült, Mamma Mia!, illetve Mamma Mia! Sose hagyjuk abba címmel, amelyek igazi kasszasikerek lettek világszerte.

A Voyage 10 dalt tartalmaz, amelyek egytől egyik az elmúlt 4 évben kerültek rögzítésre. Az első két kislemez az I Still Have Faith In You/Don’t Shut Me Down, valamint a Just A Notion. A korong iránti érdeklődés már most hatalmas: eddig több, mint 100.000 példányt jegyeztek elő belőle világszerte, ennek közel felét az Egyesült Királyságban. Az albumhoz rendhagyó módon virtuális turné fog kapcsolódni, amelynek kizárólagos helyszíne a kelet-londoni Queen Elizabeth Olympic Park lesz. Az avatárok 1979-es külsejüket fogják megidézni, nem véletlenül: legutóbbi, világ körüli turnéjuk 1979 és 1980 között zajlott le. Az első show 2022. május 27-én lesz, amelyet decemberig számos további koncert követ majd.