A születésnapos diszkókirálynő!

Boldog születésnapot Szűcs Judith !

A mai napon ünnepli születésnapját Szűcs Judith, a 70-es 80-as évek (és napjaink) diszkó királynője!

Judith már kisgyermekként szeretett énekelni, talán ezért is alakult úgy, hogy zenei tanulmányait már az általános iskolában megkezdte, mivel zenei általánosba járt, de mellette hét évig zongorázni is tanult!

A zene egyébként nemcsak tőle, hanem családjától sem áll távol, mivel édesapja (aki eredetileg cipész), is már hobbi zenész volt annak idején, illetve ne feledkezzünk meg az énekesnő bátyjáról sem, a zseniális gitárosról,  Szűcs Antal Gáborról sem!

Ma délelőtt a Matinéban Dombóvári Gábor telefonon köszöntötte Szűcs Judithot. A beszélgetés itt hallható:

Később Judith kórustag lett, majd 1972-ben a Tavasz’67 kórussal, valamint egyéni kategóriában indulva is nyert a Ki mit tud-on.

Karrierje valójában innen indult, fellépések, ORI turnék, televíziós szereplések követték egymást.

Az 1977-es metronóm fesztiválon elért sikerei után nem sokkal megjelent első nagylemeze, Táncolj még! címmel.

Ezek után külföldi fellépések, turnék egész sora kezdődött, melyek évekig tartottak. Ezen fellépések keretein belül Judith fellépett többek közt Ausztriában, az akkori NDK-ban, a Szovjetúnióban, de kijutott Írországba, Kubába, Japánba, és az USA-ba is, ahol több díjat is kapott.

Az énekesnőnek 1978-tól 19 nagylemeze jelent meg. A dalok szerzői (a teljesség igénye nélkül): Berkes Gábor, Bogdán Csaba, Delhusa Gjon, Demjén Ferenc, Ihász Gábor, Menyhárt János, Miklós Tibor, Schöck Ottó, Schönthal Henrik, Szikora Róbert, Szűcs Antal Gábor, Várszegi Gábor, Voga János, Závodi Gábor.

Szűcs Judith hivatalos weboldala ide kattintva érhető el:
www.szucsjudith.hu

Nagyon boldog születésnapot kívánunk az ünnepeltnek!